TIPS
Bedre sykkelvei?
Nå kan du påvirke standarden - enkelt!
Irriterer du deg over at sykkelveien din ikke er bra nok?
En av de viktigste faktorene for at du skal kunne sykle gjennom høsten og vinteren er at du opplever at din sykkelvei er god. Det betyr godt renhold og vedlikehold, samt brøyting og strøing når forholdene krever det.
Kommunen har satt som mål at hovedrutene skal være ryddet og klare for trygg sykling innen kl 0600. På samme måte ønsker kommunen å kunne rykke ut når feks høstløvet gjør sykkelveien glatt. Med de trenger at du som syklist varsler og melder fra!

Stavanger kommune har ambisjoner, mannskap og ressurser til å gjøre din sykkelvei bedre. Men de trenger din informasjon.

SETT STANDARDEN MED VOF
Den beste måten å informere/klage på er gjennom meldingsverktøyet "Varsle om feil" -VOF. I meldingstjenesten kan du enkelt rapportere hva, hvor, og evt hvorfor.  Du kan videre dokumentere med å ta bilde eller GPS-merke stedet.

Sykkelgeneral i Stavanger kommune, Roar Børresen, oppfordrer alle til å bruke VOF på sin sykkelvei. Da påvirker du hvor og hvordan ressursene disponeres ift drift og vedlikehold av sykkelveier. Får vi mer data inn vil det det medføre at vi i større grad kan planlegge og disponere våre ressurser slik at du får den veistandard du fortjener som helsårssyklist, det må absolutt være ambisjonen sier Børresen.

-Er det huller i veien, dårlig merking, gir busker dårlig sikt eller er sykkelslusene feilplassert?
Da skal du også rapportere dette via VOF.
Det er raskeste måte å effektuere din "klage" og kommunen kan enklere prioritere og effektuere dette. Flere av de som har registrert en VOF-melding på vei til jobb på morgenen, har opplevd at problemet var tatt hånd om nå de syklet hjem på ettermiddagen.

Les mer om Stavanger kommunes sykkelsatsing HER.

Direkte link til VOF
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower