TIPS
Sykkelferie i sommer?
En annerledes ferieopplevelse
Lange lyse dager trenger ikke nødvendigvis å være late. Når det gjelder sykkel er det tusenvis av muligheter, enten turen er lang eller kort.Sykkeltur på hjemmebanen - Rallarvegen


Dersom du har vurdert en sykkelferie - enten i Norge eller utlandet - er det i utgangspunktet to eller tre hovedalternativer. Du kan melde deg på en gruppereise hvor alt er organisert for deg, alt fra reiseruten til hotellovernattinger. Du kan kjøpe deg en fly- eller båtbillett til et foretrukket reisemål, leie deg en sykkel og legge opp en rute etter dine egne ønsker. Eller så kan du ta med din egen sykkel.

Litt om disse mulighetene....

Gruppereiser er alltid et godt valg dersom du vil ha en fellesopplevelse. Fordelene er mange. Du betaler en fast pris, turoperatøren legger opp en rute og du får med én eller flere erfarne guider som er godt rutinerte. Hotellovernattinger vil som regel også være inkludert i prisen.

Turene kan være alt fra å følge Tour de France til en skikkelig eventyrreise til Table Mountain i Sør Afrika, eller Kuba på langs. Prisen vil nok variere i henhold til hvor langt du ønsker å reise, og vanskelighetsgrad kan variere fra mosjonist-tilpasset til krevende fjelletapper.

Et raskt Google-søk med ”sykkelreiser” som søkeord er en god start og vil gi deg en pekepinne over de mange muligheter som finnes. Slike turer blir stadig mer populære.

Egen tur med leiesykkel eller egen sykkel er et flott alternativ for familier, mindre grupper eller solo-syklisten. Det er bare oppfinnsomheten som setter begrensninger siden du bestemmer selv hvor du vil, hvor langt du vil sykle og hvor du ønsker å overnatte. Ikke minst, er det penger å spare med å legge opp turen selv. Det eneste du må spandere er litt ekstra tid i planleggingsprosessen.

Fordelen med å leie sykkel er at du slipper å frakte din egen sykkel på flyet, samt tenke på hvor du skal oppbevare eventuell sykkelkoffert mens du er i ferielandet. Det er viktig å undersøke litt om et bra sykkelutleiefirma i forkant slik du kan reservere en eller flere sykler. Opplevelsen vil være mye mer behagelig dersom du ber utleiefirma om å tilpasse sykkelen til din kroppsform (høyde på setet, styret, størrelsen på rammen, osv.)

Fordelen med å ta med din egen sykkel er at du kjenner din egen sykkel best! Dersom du velger dette alternativet, er det anbefalt at man frakter sykkelen i en tilpasset koffert. En sykkelkoffert er romslig, og det er lett å pakke inn ekstra utstyr som slanger, pumpe og klær. Har du tenkt deg en ferie som varer en uke eller mer, så kan kostnadene med å frakte sykkelen på fly være billigere enn å leie sykkel i ferielandet. Overnattinger kan lett bestilles på nett, og rutene kan planlegges ved hjelp av Google maps eller lignende. En sykkelferie skal også være nytelse. Undersøk gjerne litt om gode spisesteder, severdigheter og spesielle naturopplevelser!

Det er selvsagt mye, mye mer som kan skrives om sykkelferie her på Sykkelløftet. Dette er ment for å gi deg en enkel innføring.

En meget bra samlingsartikkel med nyttige lenker finner man her hvor selveste Dag Otto Lauritzen kommer med sine personlige anbefalinger.

Lykke til med turen, og god sykkel-sommer!


Mulighetene er mange
Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower