SUKSESSHISTORIER
Rundt jordkloden på sykkel
De er hverken astronauter eller superhelter, de sykler bare til jobben sin - summen av det blir utenomjordisk
Wintershall har klart det! De har syklet jorda rundt siden nyttår!
Hans Gunnar Frøystad; er du bedriftens Juri Gagarin? He, he, nei det er jeg ikke, men jeg er veldig stolt av at vi er mange som sykler og at det tilsammen utgjør avstanden tilsvarende jordas omkrets er jo morsomt!
Han er en av ca 300 ansatte på den suksessrike bedriften som har ekspandert jevnt og trutt siden de flyttet inn i lokalene i Laberget 28. I 2016 flytter de inn i større lokaler i samme område. I dag er sykkelandelen i bedriften på ca 10% så potensialet er fremdeles stort for å fremme sykkelinteressen internt.  Hans Gunnar tok selv på seg ansvar for å være pådriver internt for å motivere og tilrettelegge til økt sykkelbruk. I dag kan Wintershall tilby dusj, garderober med tørkeskap og innendørs sykkelparkering. I tillegg er det poolcar tilgjengelig for de ansatte. Hans Gunnars strategi for å rekruttere flere er gjennom de"suksesshistorier og ambassadører" som finnes i den gruppen som sykler i dag. De er gode rollemodeller og eksempler på at det å sykle er et godt og smart alternativ å velge sykkel til jobb, og at litt er alltid mye mer enn ingenting-

ENKELT, RASKT OG PRAKTISK -HELE ÅRET
Det var umulig å klassifisere Wintershallsyklistene som møtte Sykkelløftet i dag, her var det både racer og mtb, elsykler, sykler med kurv, barnesete og sykler med tilhenger. Men felles for de alle var at de opplevde som syklingen som kjekt, praktisk, meningsfull og godt for helsa!
De fleste som sykler, gjør det fordi det er den beste løsningen for dem. De slipper kø, kamp om parkeringsplasser og opplever mer fleksibilitet og forutsigbarhet på turen til og fra jobb. Jåttåvågen er godt tilrettelagt for kollektivtransport og sykkel, og bil blir ofte et dårligere alternativ.
Forbausende mange av de ansatte sykler hele året. Snø, is og de aller kaldeste dagene unngås, men de fleste opplever at vinteren byr på usedvanlig mange flotte sykkeldager. Hans Gunnar; Hvilke grep kan man ta for å bli en helårssylist? "Jeg mener det kommer av seg selv!" De fleste begnner å sykle på finværsdager på sommerhalvåret, men så kommer lysten til å gjøre dette mer jevnlig uavhengig av vær og vind. For min del så knakk jeg koden da jeg investerte i klær for alle forhold og fant en rytme. Plutselig syklet jeg til langt ut i oktober og da var det jo bare å fortsette utover vinteren. Men det hender at jeg lar meg stoppe av snø og is.
Mer stabile klimaforhold er på spinningtimen deres hver fredag, som sammen med "Tour de Wintershall" der de sykler/toger til Sogndalstrand, utgjør to av de sosiale helsetiltakene bedriften tilbyr sine ansatte.  

Hans Gunnar imponerer oss med å levere sine 3 barn på sin sykkelvei til jobb. Han har to i tilhengeren og 1 i barnesetet på sykkelen. Han gjør det ikke for å imponere, men fordi det er praktisk og effektivt. Han har heller ikke hørt om barn som ikke liker å sitte i sykkelhenger og erfarer at hans egen barn blir småsure de dagene de bruker bilen.
Avslutningsvis så spurte vi Hans Gunnar om hva han så frem til på sykkelfronten? " Jeg har stor tro på den kommende sykkelstamveien!" Med den vil reisetiden reduseres og et slikt tiltak vil heve sykkelens status - både for de som sykler og de som ikke sykler. 
 

Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower