SUKSESSHISTORIER
Hjul med din glede
Bullitt - et skuddsikkert alternativ
Vi treffer Kirsti Helbak på skoleplassen ved Våland skole en solfylt fredag ettermiddag. Idet vi ankommer med vår E-Bullitt transportsykkel, samler det seg fort en liten gjeng med nysgjerrige unge gutter som har fått blikk på det som nå bekler lekeplassen deres.

Kjersti har hørt rykter at Sykkelløftet er i besittelse av en Bullitt, og etter å ha sett disse utrolig anvendelige sykler i aksjon i Danmark ble hun inspirert til å ta kontakt med oss med tanke på en prøvekjøring.

Bullitt sykkelen er designet av danskene Hans Bullitt Fogh og Lars Malmborg - bedre kjent som "Larry vs. Harry" - og ble først vist frem i jomfrutgaven på sykkelmessen i Berlin i 2008. Siden det har salget eksplodert.


KOMMUNIKASJON

- Jeg trenger blant annet en transportsykkel som gjør kommunikasjon med min 2-år gammel datter lettere, sier Kirsti, som har tidligere brukt en sykkeltilhenger og et bæresjal til å frakte lille Isolde rundt i.

Bullitten har et stort lasteplan foran som kan brukes til mange forskjellige formål. Enten man skal frakte gods eller små personer. Med dette vil Kirsti få stålkontroll på hva som skjer med Isolde foran, samtidig som det blir mye lettere å holde en god samtale i gang underveis.

Etter en rask innføring i sykkelens funksjonalitet, sparker Kirsti i gang med testrunden. Det går et par sekunder før balansen er skikkelig på plass, deretter fortsetter det hele i elegantfull stil rundt skoleplassen. Vi er overbevisst på at hun kommer til å håndtere dette fint og avtaler om å treffes på søndags kveld for tilbakelevering. Kirsti gleder seg stort.


OPPMERKSOMHET OG BEGEISTRING

En lastesykkel kan kombinere mange praktiske oppgaver med det som kanskje kan kalles for vanlig sykling. Mange bruker disse syklene til å frakte barn til og fra barnehagen, eller å hente mat fra lokalbutikken, eller til og med hente flatpakkede varer fra IKEA. Bare oppfinnsomheten setter begrensninger. Sykkelen er med på å frigjøre de små verdifulle øyblikk i hverdagen som ellers hadde stått uberørt dersom man hadde tatt i bruk bilen, for eksempel. Bullitten vekker oppmerksomhet blant folk som ser den, og begeistring for den som trør.

På mange måter så handler dette egentlig ikke om selve sykkelen men om hverdagene våre og hvordan vi vil at hverdagslivet skal være.


SLIPPER TO BILER

Det er søndag ettermiddag, og vi treffer igjen den ivrige småbarnsmoren med et stort glis i ansiktet.

- Dette er noe jeg må skaffe meg! sier en storfornøyd Kirsti.

Det er tydelig at Bullitten har truffet mål hos henne. I den fine dialogen som fortsetter poengterer Kjersti blant annet at med en transportsykkel, så blir to biler unødvendig. El-motoren er til stor hjelp med et barn foran og i motbakkene. Kapasiteten på batteriet gjør også at litt lengre turer er nå innen rekkevidde.

Komfort, bedre kontroll og sikkerhet er i tillegg viktige ting som blir nevnt. Hun har prøvd transportsykkel med to hjul foran før, men savnet vinklingsmulighet i svingene. Dette får man med Bullitt, som har kun ett styrehjul foran, og oppfører seg mer som en vanlig sykkel.

Gjennom å teste ut en eller flere transportsykler får man fort et inntrykk av hva som passer best. For å få flere til å la bilen stå hjemme, spesielt småbarnsforeldre, må det være gode praktiske løsninger. En transportsykkel er et solid skritt i riktig retning.Sykkelløftet er et unikt samarbeid mellom Næringsforeningen, Rogaland fylkeskommune, Statens vegvesen, Stavanger og Sandnes kommune.
Målsetningen er å få flere til å sykle til jobb en gang i uken!
Personvernerklæring
Utviklet av Netpower